Cytrynowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

6 łyżek

0.5 opakowania

0.5 opakowania

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier+żółtka+cukier waniliowy rozetrzeć.

Krok 2

Miękką Kasię dołożyć do masy,

Krok 3

Mąkę+proszek do pieczenia+kisiel+śmietanę+mleko - zmiksować (składniki dodawać partiami)/

Krok 4

Dolać zapach cytrynowy.

Krok 5

Ubić białka na pianę i dodać do masy, powoli mieszając.

Krok 6

Formę posmarować Kasią, obsypać bułką tartą, wylać masę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej