Czekoladowe brownie z lodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.

Krok 2

W misce wymieszaj jaja z cukrem pudrem. Dodaj masę czekoladową.

Krok 3

Następnie wsyp kakao i mąkę. Wszystko razem wymieszaj mikserem.

Krok 4

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 20cm. Piecz około 25 minut w 180st.C.

Krok 5

Ostudzone ciasto pokrój na cienkie kawałki, złóż po trzy i polej polewą czekoladową. Podawaj z lodami Carte d’Or Straciatella.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe brownie z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej