Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

3 listków

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 1

Krok 2

Daktyle namocz w mleku na ok. 15 minut.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki koktajlu zmiksuj w blenderze na gładką masę.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 3

Krok 4

Koktajl podawaj udekorowane listkami świeżej mięty.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12 (witaminy B12).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej