Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

3 listków

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 1

Krok 2

Daktyle namocz w mleku na ok. 15 minut.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki koktajlu zmiksuj w blenderze na gładką masę.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 3

Krok 4

Koktajl podawaj udekorowane listkami świeżej mięty.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12 (witaminy B12).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej