
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
0.5 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
150 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z odrobiną papryki i przyprawami, obtocz mięso i podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Zdejmij z patelni, na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę, paprykę i szynkę.
Krok 4
Dodaj pokrojone w kawałki pomidory wraz z zalewą, dopraw do smaku i duś przez 10 minut.
Krok 5
Dodaj filety i posiekany drobniutko czosnek, duś mięso do chwili gdy będzie miękkie i podawaj razem z warzywami na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej