
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
0.5 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
150 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z odrobiną papryki i przyprawami, obtocz mięso i podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Zdejmij z patelni, na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę, paprykę i szynkę.
Krok 4
Dodaj pokrojone w kawałki pomidory wraz z zalewą, dopraw do smaku i duś przez 10 minut.
Krok 5
Dodaj filety i posiekany drobniutko czosnek, duś mięso do chwili gdy będzie miękkie i podawaj razem z warzywami na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej