Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
0.5 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
150 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z odrobiną papryki i przyprawami, obtocz mięso i podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Zdejmij z patelni, na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę, paprykę i szynkę.
Krok 4
Dodaj pokrojone w kawałki pomidory wraz z zalewą, dopraw do smaku i duś przez 10 minut.
Krok 5
Dodaj filety i posiekany drobniutko czosnek, duś mięso do chwili gdy będzie miękkie i podawaj razem z warzywami na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej