Delikatne filety na sposób hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

0.5 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

150 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z odrobiną papryki i przyprawami, obtocz mięso i podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Zdejmij z patelni, na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę, paprykę i szynkę.

Krok 4

Dodaj pokrojone w kawałki pomidory wraz z zalewą, dopraw do smaku i duś przez 10 minut.

Krok 5

Dodaj filety i posiekany drobniutko czosnek, duś mięso do chwili gdy będzie miękkie i podawaj razem z warzywami na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej