Dip bakłażanowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany po nakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 2

Piecz do miękkości, po czym przekrój i wyjmij miąższ i rozgnieć go widelcem.

Krok 3

Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj przy użyciu blendera. Podawaj na ciepło jako dodatek do grzanek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej