Dip bakłażanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip bakłażanowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany po nakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 2

Piecz do miękkości, po czym przekrój i wyjmij miąższ i rozgnieć go widelcem.

Krok 3

Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj przy użyciu blendera. Podawaj na ciepło jako dodatek do grzanek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej