
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
null
2 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany po nakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Krok 2
Piecz do miękkości, po czym przekrój i wyjmij miąższ i rozgnieć go widelcem.
Krok 3
Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj przy użyciu blendera. Podawaj na ciepło jako dodatek do grzanek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej