Dip bakłażanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip bakłażanowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany po nakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 2

Piecz do miękkości, po czym przekrój i wyjmij miąższ i rozgnieć go widelcem.

Krok 3

Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj przy użyciu blendera. Podawaj na ciepło jako dodatek do grzanek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip bakłażanowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Papryka marynowana z miodem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej