Domowe hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe hamburgery

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżeczki

500 gramów

4 łyżeczki

120 gramów

4 sztuki

4 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z twarogiem, bułką tartą, solą i pieprzem.

Krok 2

Uformuj cztery kotlety i usmaż na patelni.

Krok 3

Pomidora pokrój w plastry, a cebulę w piórka.

Krok 4

Bułki przekrój, spód każdej posmaruj musztardą, górę majonezem, ułóż na nich pokrojonego w plastry pomidora i cebulę, dołóż sałatę i kotleta.

Krok 5

Wstaw na 15 minut do piekarnika. Podawaj ciepłe, polane wewnątrz keczupem.

1

Opinie o przepisie

  • Łukasz lISZEWSKI

    Łukasz lISZEWSKI , 28.02.2015

    ile tego twarogu ??

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej