
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżeczki
500 gramów
4 łyżeczki
120 gramów
4 sztuki
4 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z twarogiem, bułką tartą, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj cztery kotlety i usmaż na patelni.
Krok 3
Pomidora pokrój w plastry, a cebulę w piórka.
Krok 4
Bułki przekrój, spód każdej posmaruj musztardą, górę majonezem, ułóż na nich pokrojonego w plastry pomidora i cebulę, dołóż sałatę i kotleta.
Krok 5
Wstaw na 15 minut do piekarnika. Podawaj ciepłe, polane wewnątrz keczupem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej