
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
500 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować. Następnie ostudzić i utłuc.
Krok 2
Posiekaną cebulę usmażyć na złoty kolor. Po przestudzeniu dodać do ziemniaków.
Krok 3
Do ziemniaków z cebulą dodać ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie do smaku dodatkowo przyprawić. Farsz wykorzystać do pierogów lub naleśników.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farsz do pierogów ruskich
Farsz do pierogów ruskich jest jednym z najpopularniejszych nadzień, które ma zastosowanie nie tylko w przyrządzaniu pierogów, ale także naleśników czy krokietów. Przygotowuje się go z dwóch podstawowych składników, czyli ziemniaków i białego sera. Ważne są ich proporcje, by smaki odpowiednio się uzupełniały. Jest to zależne od upodobań, jednak najczęściej na dwie porcje ziemniaków przypada jedna porcja sera. Do farszu na pierogi najlepiej sprawdzą się mączyste odmiany ziemniaków – ze względu na dużą zawartość skrobi. Wyśmienite nadzienie uzyskasz wtedy, kiedy ziemniaki dobrze odparują, więc godnym polecenia sposobem będzie ugotowanie ich dzień wcześniej. Zetrzyj warzywa na purée i odłóż na całą noc. Jeśli jednak zależy Ci na czasie, wystarczy, aż zaczekasz do całkowitego wystudzenia – można też ugotować je w mundurkach. Do ziemniaków dodaj podsmażoną cebulę oraz twaróg, doprawiając je do smaku. Farsz do pierogów ruskich warto dołączyć również do pieczonych pierogów drożdżowych albo krokietów.