Drobiowe szaszłyki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki z ananasem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą do kurczaka Knorr i zalewamy sokiem ananasowym z puszki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki.

Krok 3

Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej