Drobiowe szaszłyki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki z ananasem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą do kurczaka Knorr i zalewamy sokiem ananasowym z puszki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki.

Krok 3

Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej