
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą do kurczaka Knorr i zalewamy sokiem ananasowym z puszki.
Krok 2
Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki.
Krok 3
Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej