Drobiowe szaszłyki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki z ananasem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą do kurczaka Knorr i zalewamy sokiem ananasowym z puszki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki.

Krok 3

Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej