Drobiowe szaszłyki z ananasem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą do kurczaka Knorr i zalewamy sokiem ananasowym z puszki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki.

Krok 3

Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej