Duszona panga w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona panga w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

null

null

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

1 pęczek

150 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z pangi umyj dokładnie, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

W tym czasie obrane ze skórki pomidory rozkrój w ósemki, natomiast z jabłek usuń gniazda nasienne, obierz i potnij w plasterki.

Krok 3

Rybę obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Dodaj jabłka, pomidory i podlej winem. Duś przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej