Duszona panga w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona panga w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

null

null

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

1 pęczek

150 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z pangi umyj dokładnie, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

W tym czasie obrane ze skórki pomidory rozkrój w ósemki, natomiast z jabłek usuń gniazda nasienne, obierz i potnij w plasterki.

Krok 3

Rybę obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Dodaj jabłka, pomidory i podlej winem. Duś przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej