Duszona panga w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona panga w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

null

null

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

1 pęczek

150 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z pangi umyj dokładnie, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

W tym czasie obrane ze skórki pomidory rozkrój w ósemki, natomiast z jabłek usuń gniazda nasienne, obierz i potnij w plasterki.

Krok 3

Rybę obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Dodaj jabłka, pomidory i podlej winem. Duś przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona panga w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej