
Składniki
null
200 gramów
null
null
1 sztuka
250 gramów
2 łyżki
1 pęczek
150 mililitrów
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z pangi umyj dokładnie, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.
Krok 2
W tym czasie obrane ze skórki pomidory rozkrój w ósemki, natomiast z jabłek usuń gniazda nasienne, obierz i potnij w plasterki.
Krok 3
Rybę obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Dodaj jabłka, pomidory i podlej winem. Duś przez 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























