Duszone kalarepki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone kalarepki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

0.5 pęczka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 szklanki

4 sztuki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kalarepek odetnij wierzchy, wydrąż, gotuj około 10 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Miąższ posiekaj i uduś na maśle*. Dodaj bułkę tartą, śmietanę, posiekany koperek, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3

Szyjki rakowe pokrój na mniejsze kawałki, dodaj wraz z żółtkami do miąższu.

Krok 4

Gotowym farszem napełnij kalarepki. Przykryj odciętymi wierzchami, ustaw w szerokim rondlu, podlej bulionem i gotuj około 30 min na średnim ogniu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka po bawarsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej