Duszone kalarepki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone kalarepki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

0.5 pęczka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 szklanki

4 sztuki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kalarepek odetnij wierzchy, wydrąż, gotuj około 10 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Miąższ posiekaj i uduś na maśle*. Dodaj bułkę tartą, śmietanę, posiekany koperek, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3

Szyjki rakowe pokrój na mniejsze kawałki, dodaj wraz z żółtkami do miąższu.

Krok 4

Gotowym farszem napełnij kalarepki. Przykryj odciętymi wierzchami, ustaw w szerokim rondlu, podlej bulionem i gotuj około 30 min na średnim ogniu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone kalarepki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej