Ekspresowa pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Ekspresowa pasta z tuńczyka

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

90 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kawałki tuńczyka odcedź i przełóż do miseczki.

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt, oliwę i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj za pomocą widelca.

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Jeśli pasta jest zbyt sucha, dodaj jeszcze trochę jogurtu.

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 3

Krok 4

Pastę podaj z kromka chleba i ogórkami kiszonymi

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ekspresowa pasta z tuńczykaEkspresowa pasta z tuńczyka

Pora na: Kolację.

Pasty kanapkowe znamy niemal od zawsze. Są idealną propozycją zarówno na szybkie śniadanie, podwieczorek lub kolację. Często można je także spotkać na domowych imprezach. Wyróżnikiem past jest szybkie przygotowanie i możliwość dowolnego komponowania ich smaku. Nasza propozycja na kolację to ekspresowa pasta z tuńczyka, na bazie jogurtu naturalnego, podawana na pieczywie żytnim razowym. Nie trzeba poświęcać zbyt wiele czasu na przygotowanie pasty. Jak sama nazwa wskazuje – jest ekspresowa. Wystarczy kilka minut, aby kolacja była gotowa.

Dla kogo?

Ekspresowa pasta z tuńczyka na kolację jest idealnym uzupełnieniem diety wysokobiałkowej. Przypadnie do gustu osobom ceniącym nie tylko wyjątkowy smak dań, ale także prostotę ich przygotowania.

Wiesz, co jesz!

Pasta dostarczy wam 237 kcal energii, 3,5 g błonnika oraz 23,3 g białka.

Czy wiesz, że?

Tuńczyki dzielone są na kilka rodzajów. Jednym z nich jest tuńczyk błękitnopłetwy. Cechą charakterystyczną tej ryby jest jej wielkość i masa. Dorosłe osobniki mogą osiągać wagę nawet do 700 kg.