Farsz włoski z mięsa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

1 szklanka

4 łyżki

0

1 łyżeczka

20 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na maśle, a następnie wymieszaj z przyprawami i zielną pietruszką.

Krok 2

Napełnij kawałki ciasta, po czym obtocz je w bułce i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Polej śmietanką, posyp tartym serem z bułką. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Serowe oponki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej