
Składniki
null
1 szklanka
4 łyżki
null
1 łyżeczka
20 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na maśle, a następnie wymieszaj z przyprawami i zielną pietruszką.
Krok 2
Napełnij kawałki ciasta, po czym obtocz je w bułce i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Polej śmietanką, posyp tartym serem z bułką. Piecz około 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej