
Składniki
null
1 szklanka
4 łyżki
null
1 łyżeczka
20 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na maśle, a następnie wymieszaj z przyprawami i zielną pietruszką.
Krok 2
Napełnij kawałki ciasta, po czym obtocz je w bułce i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Polej śmietanką, posyp tartym serem z bułką. Piecz około 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej