Składniki
null
1 szklanka
4 łyżki
null
1 łyżeczka
20 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na maśle, a następnie wymieszaj z przyprawami i zielną pietruszką.
Krok 2
Napełnij kawałki ciasta, po czym obtocz je w bułce i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Polej śmietanką, posyp tartym serem z bułką. Piecz około 15 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej