
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
null
null
250 gramów
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz dzień wcześniej, gotuj do momentu aż będzie całkowicie miękka.
Krok 2
Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kiełbasę Chorizo pokrojoną w plasterki, podsmaż na złoty kolor.
Krok 3
Z papryczek chili zdejmij skórkę, potnij w kosteczkę i dodaj do kiełbasy, przesmaż.
Krok 4
Wymieszaj z fasolą i obranymi ze skórki, rozciętymi w ósemki pomidorami i duś na małym ogniu przez kolejne 30 minut Możesz podlać odrobiną wody.
Krok 5
Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i rozłóż fasolkę z kiełbasą na talerze.

Dobra rada:
Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej