Fasolka z kiełbasą Chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z kiełbasą Chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

null

250 gramów

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz dzień wcześniej, gotuj do momentu aż będzie całkowicie miękka.

Krok 2

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kiełbasę Chorizo pokrojoną w plasterki, podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Z papryczek chili zdejmij skórkę, potnij w kosteczkę i dodaj do kiełbasy, przesmaż.

Krok 4

Wymieszaj z fasolą i obranymi ze skórki, rozciętymi w ósemki pomidorami i duś na małym ogniu przez kolejne 30 minut Możesz podlać odrobiną wody.

Krok 5

Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i rozłóż fasolkę z kiełbasą na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej