Fasolka z kiełbasą Chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z kiełbasą Chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

null

250 gramów

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz dzień wcześniej, gotuj do momentu aż będzie całkowicie miękka.

Krok 2

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kiełbasę Chorizo pokrojoną w plasterki, podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Z papryczek chili zdejmij skórkę, potnij w kosteczkę i dodaj do kiełbasy, przesmaż.

Krok 4

Wymieszaj z fasolą i obranymi ze skórki, rozciętymi w ósemki pomidorami i duś na małym ogniu przez kolejne 30 minut Możesz podlać odrobiną wody.

Krok 5

Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i rozłóż fasolkę z kiełbasą na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej