Faszerowana papryka z krewetkami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Mięso pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oleju zeszklij cebulę i czosnek. dodaj mięso i selera. Przesmaż.

Krok 3

Farszem napełnij połówki papryki. Piec 60 minut w 180 stopniach w żaroodpornym naczyniu, podlej 2 łyżkami wody. Podawaj gorące.

Krok 4

Selera pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 5

Dodaj krewetki i jajka. Dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej