
Składniki
300 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Mięso pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na oleju zeszklij cebulę i czosnek. dodaj mięso i selera. Przesmaż.
Krok 3
Farszem napełnij połówki papryki. Piec 60 minut w 180 stopniach w żaroodpornym naczyniu, podlej 2 łyżkami wody. Podawaj gorące.
Krok 4
Selera pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 5
Dodaj krewetki i jajka. Dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej