Faszerowane bakłazany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane bakłazany

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

30 gramów

30 gramów

250 mililitrów

100 mililitrów

1.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przekrawamy wzdłuż i drążymy środki.

Krok 2

Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju a następnie dodajemy sos Toscana. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut, aby sos się zredukował.

Krok 3

W garnku z grubym dnem topimy masło i dodajemy mąkę. Intensywnie mieszamy i wlewamy mleko. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Dodajemy sól, pieprz i gałkę do smaku oraz jogurt i ser.

Krok 4

Bakłażany faszerujemy mięsem z sosem, a wierzch polewamy sosem. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 45 minut (pod przykryciem).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Turbot z patelni grillowej
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej