Faszerowane bakłazany

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

422

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

30 gramów

30 gramów

250 mililitrów

100 mililitrów

1.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przekrawamy wzdłuż i drążymy środki.

Krok 2

Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju a następnie dodajemy sos Toscana. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut, aby sos się zredukował.

Krok 3

W garnku z grubym dnem topimy masło i dodajemy mąkę. Intensywnie mieszamy i wlewamy mleko. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Dodajemy sól, pieprz i gałkę do smaku oraz jogurt i ser.

Krok 4

Bakłażany faszerujemy mięsem z sosem, a wierzch polewamy sosem. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 45 minut (pod przykryciem).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane bakłazany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej