
Składniki
15 dekagramów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
20 mililitrów
40 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.
Krok 2
Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.
Krok 3
Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.
Krok 4
Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.
Krok 5
Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej