Makaron po chińsku Canon Pao - Zobacz na przepisy.pl pixel

Canon Pao

Autor: Anna Kępka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

20 mililitrów

40 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.

Krok 2

Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.

Krok 3

Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.

Krok 4

Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.

Krok 5

Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Anna Kępka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej