
Składniki
15 dekagramów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
20 mililitrów
40 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.
Krok 2
Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.
Krok 3
Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.
Krok 4
Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.
Krok 5
Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej