
Składniki
15 dekagramów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
20 mililitrów
40 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.
Krok 2
Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.
Krok 3
Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.
Krok 4
Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.
Krok 5
Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































