Makaron po chińsku Canon Pao - Zobacz na przepisy.pl pixel

Canon Pao

Autor: Anna Kępka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 pęczek

20 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.

Krok 2

Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.

Krok 3

Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.

Krok 4

Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.

Krok 5

Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Anna Kępka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Francuska sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej