
Składniki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój papryczki na pół, wyjmij z nich pestki (jeśli lubisz pikantne smaki, zostaw kilka w środku, bo to w pestkach znajduje się ostrość papryki). Ser rozetrzyj łyżeczką i napełnij papryczki. Posyp czosnkiem i kminkiem, na każdej papryczce ułóż listek kolendry. Plasterki boczku przekrój wzdłuż, tak, aby otrzymać 15 pasków. Każdą papryczkę zawiń w pasek boczku. Końce boczku zepnij wykałaczką. Gotowe jalapenos posyp pokruszoną Przyprawą w mini kostkach KNORR – smażona cebula. Ułóż na blasze, wsuń do piekarnika pod rozgrzany grill. Piecz, aż boczek się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej