Faszerowane jalapenos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane jalapenos

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój papryczki na pół, wyjmij z nich pestki (jeśli lubisz pikantne smaki, zostaw kilka w środku, bo to w pestkach znajduje się ostrość papryki). Ser rozetrzyj łyżeczką i napełnij papryczki. Posyp czosnkiem i kminkiem, na każdej papryczce ułóż listek kolendry. Plasterki boczku przekrój wzdłuż, tak, aby otrzymać 15 pasków. Każdą papryczkę zawiń w pasek boczku. Końce boczku zepnij wykałaczką. Gotowe jalapenos posyp pokruszoną Przyprawą w mini kostkach KNORR – smażona cebula. Ułóż na blasze, wsuń do piekarnika pod rozgrzany grill. Piecz, aż boczek się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej