Faszerowane jalapenos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane jalapenos

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój papryczki na pół, wyjmij z nich pestki (jeśli lubisz pikantne smaki, zostaw kilka w środku, bo to w pestkach znajduje się ostrość papryki). Ser rozetrzyj łyżeczką i napełnij papryczki. Posyp czosnkiem i kminkiem, na każdej papryczce ułóż listek kolendry. Plasterki boczku przekrój wzdłuż, tak, aby otrzymać 15 pasków. Każdą papryczkę zawiń w pasek boczku. Końce boczku zepnij wykałaczką. Gotowe jalapenos posyp pokruszoną Przyprawą w mini kostkach KNORR – smażona cebula. Ułóż na blasze, wsuń do piekarnika pod rozgrzany grill. Piecz, aż boczek się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej