Faszerowane jalapenos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane jalapenos

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój papryczki na pół, wyjmij z nich pestki (jeśli lubisz pikantne smaki, zostaw kilka w środku, bo to w pestkach znajduje się ostrość papryki). Ser rozetrzyj łyżeczką i napełnij papryczki. Posyp czosnkiem i kminkiem, na każdej papryczce ułóż listek kolendry. Plasterki boczku przekrój wzdłuż, tak, aby otrzymać 15 pasków. Każdą papryczkę zawiń w pasek boczku. Końce boczku zepnij wykałaczką. Gotowe jalapenos posyp pokruszoną Przyprawą w mini kostkach KNORR – smażona cebula. Ułóż na blasze, wsuń do piekarnika pod rozgrzany grill. Piecz, aż boczek się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej