Faszerowane jalapenos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane jalapenos

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój papryczki na pół, wyjmij z nich pestki (jeśli lubisz pikantne smaki, zostaw kilka w środku, bo to w pestkach znajduje się ostrość papryki). Ser rozetrzyj łyżeczką i napełnij papryczki. Posyp czosnkiem i kminkiem, na każdej papryczce ułóż listek kolendry. Plasterki boczku przekrój wzdłuż, tak, aby otrzymać 15 pasków. Każdą papryczkę zawiń w pasek boczku. Końce boczku zepnij wykałaczką. Gotowe jalapenos posyp pokruszoną Przyprawą w mini kostkach KNORR – smażona cebula. Ułóż na blasze, wsuń do piekarnika pod rozgrzany grill. Piecz, aż boczek się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane jalapenos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos tzatziki do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej