
Składniki
1 łyżka
80 gramów
2 łyżki
null
350 gramów
2 sztuki
4 sztuki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.
Krok 2
Masło rozpuść.
Krok 3
Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.
Krok 4
Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej