Filety rybne z pancettą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z pancettą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 gramów

2 łyżki

null

350 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Masło rozpuść.

Krok 3

Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.

Krok 4

Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej