
Składniki
1 łyżka
80 gramów
2 łyżki
null
350 gramów
2 sztuki
4 sztuki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.
Krok 2
Masło rozpuść.
Krok 3
Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.
Krok 4
Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej