Filety rybne z pancettą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z pancettą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 gramów

2 łyżki

null

350 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Masło rozpuść.

Krok 3

Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.

Krok 4

Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
101 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej