Filety rybne z pancettą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z pancettą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 gramów

2 łyżki

null

350 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Masło rozpuść.

Krok 3

Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.

Krok 4

Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej