
Składniki
1 łyżka
80 gramów
2 łyżki
null
350 gramów
2 sztuki
4 sztuki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.
Krok 2
Masło rozpuść.
Krok 3
Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.
Krok 4
Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























