Francuskie tosty serowe

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

177

3743 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1819 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4836 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep i wymieszaj z startym serem oraz szczyptą przyprawy Knorr.

Francuskie tosty serowe  - Krok 1

Krok 2

Wlej Ramę na patelnię. Tosty maczaj w mieszance jajka i sera i smaż na patelni aż będą rumiane i chrupiące.

Francuskie tosty serowe  - Krok 2

Krok 3

Gotowe tosty posyp posiekaną natką pietruszki.

Francuskie tosty serowe  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Takie tosty doskonale nadają się na przyjęcie jako ciepła zakąska. Zamiast zwykłego żółtego sera możesz użyć parmezanu.

17

Opinie o przepisie

  • Anna Zwolińska

    Anna Zwolińska

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Ferenc

    Justyna Ferenc

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Krasowska

    Ania Krasowska

    Takie opiekane kanapki robiła nam mama jak nie było świeżego chleba. To było jakieś 50 lat temu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Czyż

    Maksymilian Czyż

    Hociaź dodał bym posiekany szczypiorek ale i tak pyszneee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Czyż

    Maksymilian Czyż

    Bardzo dobre kanapki naprawdę polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Urbanczyk

    Marta Urbanczyk

    Bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • KREWETA SHOTY (Krewetka)

    KREWETA SHOTY (Krewetka)

    Polecam. Super przyjemność z jedzenia i nie trzeba być super kucharzem żeby coś takiego zrobić. Na prawdę bomba

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwa Iwa

    Iwa Iwa

    Takie tosty robiła mi mama jakieś 30 lat temu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Dymurski

    Ewa Dymurski

    zrobiłam,zjadłam i były pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Bartuzi

    Jolanta Bartuzi

    Nie jadam tostów z chleba tostowego bo to sama chemia.I wata.Bez wartości.A ser żółty na wierzchu lepiej nie topić bo dobry prawdziwy żółty ser na surowo ...a te podróbki to zalepiają kiszki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek

    Po co ten Knorr do tych tostów ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Różański

    Piotr Różański

    smak dzieciństwa... mama robila takie tosty czesto :) wysmienite na śniadanie jak I na przekąskę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kozak

    Grzegorz Kozak

    rewela. proponuje wzgogacic o czosnek siekany, a do tego świeży koperek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Andruszko

    Ania Andruszko

    pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Machowski

    Grzegorz Machowski

    super danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Ziętarska

    Paulina Ziętarska

    Super :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie tosty serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Francuskie tosty serowe Francuskie tosty serowe

Wyśmienite francuskie tosty serowe to szybki sposób na ciepłe śniadanie. Francuzi jadają je na słodko lub słono, my proponujemy tę drugą wersję. Takie tosty to także pomysł na przekąskę – w sam raz do chrupania w trakcie wieczornego seansu z ulubionym filmem. Najpierw przygotuj prostą masę, w której będziesz maczać kromki. Połącz ze sobą jajka, starty żółty ser (proponujemy użyć parmezanu) oraz przyprawę Knorr. Namoczone tosty smaż do czasu aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące. Podczas przygotowania tego dania pilnuj, aby tosty się nie przypaliły, więc często je obracaj. Na koniec posyp je swoimi ulubionymi ziołami. Idealnie będzie pasowała do nich posiekana natka pietruszki – podkręci ich smak oraz doda im koloru. Tą pyszną przekąskę możesz podać w towarzystwie lekkiej, chrupiącej sałatki. Smacznego!