Galareta wieprzowa w liściach kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl

Galareta wieprzowa w liściach kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

3 ziarna

2 sztuki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie oczyść i umyj. Obierz i umyj warzywa oprócz kapusty.

Krok 2

Włóż do garnka mięso i warzywa, zalej zimną wodą, dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu do momentu gdy golonka będzie miękka.

Krok 3

Liście kapusty opłucz i sparz. Rozbij lekko tłuczkiem. Mięso obierz z kości. Wywar przecedź przez sitko.

Krok 4

Blaszkę do pieczenia ciasta wyłóż folią spożywczą, a następnie poukładaj liście kapusty zewnętrzną stroną do spodu. Ułóż na liściach obrane mięso i zalej wywarem. Liście kapusty załóż do środka. Całość zawiń folią i ustaw do lodówki aby stężało.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej