
Składniki
1 sztuka
2 litry
1 sztuka
3 ziarna
2 sztuki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie oczyść i umyj. Obierz i umyj warzywa oprócz kapusty.
Krok 2
Włóż do garnka mięso i warzywa, zalej zimną wodą, dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu do momentu gdy golonka będzie miękka.
Krok 3
Liście kapusty opłucz i sparz. Rozbij lekko tłuczkiem. Mięso obierz z kości. Wywar przecedź przez sitko.
Krok 4
Blaszkę do pieczenia ciasta wyłóż folią spożywczą, a następnie poukładaj liście kapusty zewnętrzną stroną do spodu. Ułóż na liściach obrane mięso i zalej wywarem. Liście kapusty załóż do środka. Całość zawiń folią i ustaw do lodówki aby stężało.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej