Galareta wieprzowa w liściach kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta wieprzowa w liściach kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

3 ziarna

2 sztuki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie oczyść i umyj. Obierz i umyj warzywa oprócz kapusty.

Krok 2

Włóż do garnka mięso i warzywa, zalej zimną wodą, dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu do momentu gdy golonka będzie miękka.

Krok 3

Liście kapusty opłucz i sparz. Rozbij lekko tłuczkiem. Mięso obierz z kości. Wywar przecedź przez sitko.

Krok 4

Blaszkę do pieczenia ciasta wyłóż folią spożywczą, a następnie poukładaj liście kapusty zewnętrzną stroną do spodu. Ułóż na liściach obrane mięso i zalej wywarem. Liście kapusty załóż do środka. Całość zawiń folią i ustaw do lodówki aby stężało.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta wieprzowa w liściach kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej