Gęsie uda w ciemnym sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 łyżki

1 sztuka

0.3 szklanki

0

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0

0

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyć i natrzeć solą, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Jarzyny obrać, umyć i zetrzeć na grubych oczkach.

Krok 1

Udka usmażyć na maśle.

Krok 1

W rondlu stopić masło, włożyć warzywa, na warzywach ułożyć udka podlać bulionem Knorr, dusić około 40 minut.

Krok 1

Dodać imbir, cukier, gałkę, goździki i skórkę z cytryny. Dusić 1 minut.

Krok 1

Dodać karmel, starty chleb, powidła, sok z cytryny i woni, dusić jeszcze 5 minut. Udka wyjąć, sos przetrzeć przez sito, doprawić, Podgrzać.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Carbonara
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej