
Składniki
25 dekagramów
1 szczypta
25 dekagramów
1 łyżka
1 szczypta
25 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory umyj i pokrój w paski. Duś w niewielkiej ilości wody, miękkie dopraw, ostudź.
Krok 2
Łososia pokrój na małe kawałki, dodaj pory oraz ser ricotta i wymieszaj.
Krok 3
Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu. Masło roztop.
Krok 4
Każdy płat wysmaruj masłem, złóż na pół, na środek wyłóż farsz. Zwijaj ciasto delikatnie z każdego boku, tak aby farsz nie wypadał.
Krok 5
Piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej