Poduszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poduszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj i pokrój w paski. Duś w niewielkiej ilości wody, miękkie dopraw, ostudź.

Krok 2

Łososia pokrój na małe kawałki, dodaj pory oraz ser ricotta i wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu. Masło roztop.

Krok 4

Każdy płat wysmaruj masłem, złóż na pół, na środek wyłóż farsz. Zwijaj ciasto delikatnie z każdego boku, tak aby farsz nie wypadał.

Krok 5

Piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej