Składniki
25 dekagramów
1 szczypta
25 dekagramów
1 łyżka
1 szczypta
25 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory umyj i pokrój w paski. Duś w niewielkiej ilości wody, miękkie dopraw, ostudź.
Krok 2
Łososia pokrój na małe kawałki, dodaj pory oraz ser ricotta i wymieszaj.
Krok 3
Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu. Masło roztop.
Krok 4
Każdy płat wysmaruj masłem, złóż na pół, na środek wyłóż farsz. Zwijaj ciasto delikatnie z każdego boku, tak aby farsz nie wypadał.
Krok 5
Piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej