Poduszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poduszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj i pokrój w paski. Duś w niewielkiej ilości wody, miękkie dopraw, ostudź.

Krok 2

Łososia pokrój na małe kawałki, dodaj pory oraz ser ricotta i wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu. Masło roztop.

Krok 4

Każdy płat wysmaruj masłem, złóż na pół, na środek wyłóż farsz. Zwijaj ciasto delikatnie z każdego boku, tak aby farsz nie wypadał.

Krok 5

Piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej