Gniazda szpinakowe z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gniazda szpinakowe z fetą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

100 gramów

5 sztuk

75 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj szpinak, posiekaj go drobno i podduś na maśle, wymieszaj z roztartą fetą.

Krok 2

Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak z serem uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem). Do każdego gniazdka wbij jajko.

Krok 3

Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gniazda szpinakowe z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej