
Składniki
2 łyżki
100 gramów
5 sztuk
75 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj szpinak, posiekaj go drobno i podduś na maśle, wymieszaj z roztartą fetą.
Krok 2
Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak z serem uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem). Do każdego gniazdka wbij jajko.
Krok 3
Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej