Gnochi z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnochi z sosem pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Dodajemy rozgnieciony i drobno posiekany ząbek czosnku. Całość przesmażamy krótką chwilę.

Krok 3

Dodajemy sos Toscana i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień.

Krok 4

Gnocci przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 5

Datowe kluski nakładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym.

Krok 6

Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanym czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej