
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie masła.
Krok 2
Dodajemy rozgnieciony i drobno posiekany ząbek czosnku. Całość przesmażamy krótką chwilę.
Krok 3
Dodajemy sos Toscana i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień.
Krok 4
Gnocci przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 5
Datowe kluski nakładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym.
Krok 6
Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanym czosnkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























