Gnochi z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnochi z sosem pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Dodajemy rozgnieciony i drobno posiekany ząbek czosnku. Całość przesmażamy krótką chwilę.

Krok 3

Dodajemy sos Toscana i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień.

Krok 4

Gnocci przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 5

Datowe kluski nakładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym.

Krok 6

Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanym czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej