Gnochi z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnochi z sosem pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Dodajemy rozgnieciony i drobno posiekany ząbek czosnku. Całość przesmażamy krótką chwilę.

Krok 3

Dodajemy sos Toscana i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień.

Krok 4

Gnocci przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 5

Datowe kluski nakładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym.

Krok 6

Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanym czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej