Gnochi z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnochi z sosem pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Dodajemy rozgnieciony i drobno posiekany ząbek czosnku. Całość przesmażamy krótką chwilę.

Krok 3

Dodajemy sos Toscana i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień.

Krok 4

Gnocci przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 5

Datowe kluski nakładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym.

Krok 6

Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanym czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnochi z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muszle z łososiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej