Gofry

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

361 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek.

Krok 2

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.

Krok 3

Następnie żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej razem zmiksować.

Krok 4

Po czym dodać białka i całość dokładnie wymieszać łyżką.

Krok 5

Piec w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.

Krok 6

Podawać z dżemem brzoskwiniowym i bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej