Golonki wieprzowe z kapustą i grochem

Autor: BasiaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

150 gramów

5 ziaren

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj golonkę wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i jedną cebulą.

Krok 2

Osobno ugotuj kiszoną kapustę, oddzielnie groch. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Kapustę wymieszaj z grochem i smażonym boczkiem. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej