Golonki wieprzowe z kapustą i grochem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonki wieprzowe z kapustą i grochem

Autor: BasiaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

150 gramów

5 ziaren

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj golonkę wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i jedną cebulą.

Krok 2

Osobno ugotuj kiszoną kapustę, oddzielnie groch. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Kapustę wymieszaj z grochem i smażonym boczkiem. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej