Składniki
1 kilogram
500 gramów
150 gramów
5 ziaren
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
20 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj golonkę wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i jedną cebulą.
Krok 2
Osobno ugotuj kiszoną kapustę, oddzielnie groch. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
Krok 3
Kapustę wymieszaj z grochem i smażonym boczkiem. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej