
Składniki
1 kilogram
500 gramów
150 gramów
5 ziaren
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
20 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj golonkę wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i jedną cebulą.
Krok 2
Osobno ugotuj kiszoną kapustę, oddzielnie groch. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
Krok 3
Kapustę wymieszaj z grochem i smażonym boczkiem. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej