Golonki wieprzowe z kapustą i grochem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonki wieprzowe z kapustą i grochem

Autor: BasiaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

150 gramów

5 ziaren

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj golonkę wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i jedną cebulą.

Krok 2

Osobno ugotuj kiszoną kapustę, oddzielnie groch. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Kapustę wymieszaj z grochem i smażonym boczkiem. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej