Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy według przepissu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniowersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy ,mieszamy i odstawiamy.

Krok 2

Na patelni na maśle podsmażamy umyty szpinak dodajemy pokruszona kostke czosnek Knorr-mieszamy . Smażymy kilka minut i dodajemy kaszę . Mieszamy razem , doprawiamy solą ziołową do smaku .

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry grillujemy na patelnii grilowej na koniec doprawiamy sola ziołową .

Krok 4

Plasterki polędwiczki serwujemy na kaszy z szpinakiem .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej