Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy według przepissu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniowersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy ,mieszamy i odstawiamy.

Krok 2

Na patelni na maśle podsmażamy umyty szpinak dodajemy pokruszona kostke czosnek Knorr-mieszamy . Smażymy kilka minut i dodajemy kaszę . Mieszamy razem , doprawiamy solą ziołową do smaku .

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry grillujemy na patelnii grilowej na koniec doprawiamy sola ziołową .

Krok 4

Plasterki polędwiczki serwujemy na kaszy z szpinakiem .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej