Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy według przepissu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniowersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy ,mieszamy i odstawiamy.

Krok 2

Na patelni na maśle podsmażamy umyty szpinak dodajemy pokruszona kostke czosnek Knorr-mieszamy . Smażymy kilka minut i dodajemy kaszę . Mieszamy razem , doprawiamy solą ziołową do smaku .

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry grillujemy na patelnii grilowej na koniec doprawiamy sola ziołową .

Krok 4

Plasterki polędwiczki serwujemy na kaszy z szpinakiem .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej