Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy według przepissu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniowersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy ,mieszamy i odstawiamy.

Krok 2

Na patelni na maśle podsmażamy umyty szpinak dodajemy pokruszona kostke czosnek Knorr-mieszamy . Smażymy kilka minut i dodajemy kaszę . Mieszamy razem , doprawiamy solą ziołową do smaku .

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry grillujemy na patelnii grilowej na koniec doprawiamy sola ziołową .

Krok 4

Plasterki polędwiczki serwujemy na kaszy z szpinakiem .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej