Grillowane żeberka w miodzie z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane żeberka w miodzie z musztardą

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

4 łyżki

4.5 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw myjemy żeberka pod wodą gorącą! Żeberka osuszamy i kroimy na kawałeczki w każdym musi znajdować się kostka.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą.

Krok 3

Gotujemy żeberka aby były mięciutkie ok 45 min.

Krok 4

Wyjmujemy i zalewamy marynatą nacieramy nią je muszą stać ok 12 godzin.

Krok 5

Po 12 godzinach pieczemy je na grillu. Życzę smacznego. Wspaniale komponują się z sałatką z moich przepisów!

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej