Grillowane żeberka w miodzie z musztardą
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
4 łyżki
1 kilogram
2 łyżki
4 łyżki
4.5 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw myjemy żeberka pod wodą gorącą! Żeberka osuszamy i kroimy na kawałeczki w każdym musi znajdować się kostka.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą.
Krok 3
Gotujemy żeberka aby były mięciutkie ok 45 min.
Krok 4
Wyjmujemy i zalewamy marynatą nacieramy nią je muszą stać ok 12 godzin.
Krok 5
Po 12 godzinach pieczemy je na grillu. Życzę smacznego. Wspaniale komponują się z sałatką z moich przepisów!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej