Grillowane żeberka w miodzie z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane żeberka w miodzie z musztardą

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

4 łyżki

4.5 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw myjemy żeberka pod wodą gorącą! Żeberka osuszamy i kroimy na kawałeczki w każdym musi znajdować się kostka.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą.

Krok 3

Gotujemy żeberka aby były mięciutkie ok 45 min.

Krok 4

Wyjmujemy i zalewamy marynatą nacieramy nią je muszą stać ok 12 godzin.

Krok 5

Po 12 godzinach pieczemy je na grillu. Życzę smacznego. Wspaniale komponują się z sałatką z moich przepisów!

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane żeberka w miodzie z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej