Grillowane ziemniaki na patelni grillowej - przepis | Przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z bekonem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .

Krok 2

Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.

Krok 3

Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.

Krok 4

Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej