Grillowane ziemniaki na patelni grillowej - przepis | Przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z bekonem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .

Krok 2

Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.

Krok 3

Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.

Krok 4

Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej