Grillowane ziemniaki na patelni grillowej - przepis | Przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z bekonem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .

Krok 2

Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.

Krok 3

Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.

Krok 4

Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej