Grillowane ziemniaki na patelni grillowej - przepis | Przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z bekonem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .

Krok 2

Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.

Krok 3

Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.

Krok 4

Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej