
Składniki
1 sztuka
10 dekagramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
15 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .
Krok 2
Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.
Krok 3
Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.
Krok 4
Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej