
Składniki
1 sztuka
10 dekagramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
15 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .
Krok 2
Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.
Krok 3
Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.
Krok 4
Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej