
Składniki
1 sztuka
10 dekagramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżeczka
15 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .
Krok 2
Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.
Krok 3
Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.
Krok 4
Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej