Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umytą, obraną i oczyszczoną z gniazda nasiennego gruszkę pokrój w kostkę i włóż do garnuszka.

Krok 2
Dodaj rodzynki, odrobinę wody i podduś na wolnym ogniu.

Krok 3
Oprósz cynamonem. Podawaj z jogurtem naturalnym.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem potasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym
Podwieczorek jest o tyle ważny, że pozwala nam spokojnie oczekiwać na kolację bez sięgania w międzyczasie po niezdrowe przekąski. Dobrym pomysłem na popołudniowy posiłek jest gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym.
Dla kogo?
Gruszka duszona z rodzynkami to wyśmienita przekąska dla miłośników podwieczorków na słodko. Zdrowo i nieszablonowo!
Na zdrowie!
Posiłek dostarcza między innymi spore ilości potasu (619,5 mg, czyli 31% RWS). Pierwiastek ten odgrywa znaczącą rolę w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Podwyższone ciśnienie krwi jest jednym z czynników ryzyka chorób serca.
Czy wiesz, że?
Dzięki gruszce ten podwieczorek to źródło nie tylko smaku, ale także witaminy C (18,2 mg czyli 23 % RWS , potasu oraz miedzi (0, 17 mg czyli 17% RWS).