Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym
łatwe
64 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umytą, obraną i oczyszczoną z gniazda nasiennego gruszkę pokrój w kostkę i włóż do garnuszka.

Krok 2
Dodaj rodzynki, odrobinę wody i podduś na wolnym ogniu.

Krok 3
Oprósz cynamonem. Podawaj z jogurtem naturalnym.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem potasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym
Podwieczorek jest o tyle ważny, że pozwala nam spokojnie oczekiwać na kolację bez sięgania w międzyczasie po niezdrowe przekąski. Dobrym pomysłem na popołudniowy posiłek jest gruszka duszona z rodzynkami, polana jogurtem naturalnym.
Dla kogo?
Gruszka duszona z rodzynkami to wyśmienita przekąska dla miłośników podwieczorków na słodko. Zdrowo i nieszablonowo!
Na zdrowie!
Posiłek dostarcza między innymi spore ilości potasu (619,5 mg, czyli 31% RWS). Pierwiastek ten odgrywa znaczącą rolę w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Podwyższone ciśnienie krwi jest jednym z czynników ryzyka chorób serca.
Czy wiesz, że?
Dzięki gruszce ten podwieczorek to źródło nie tylko smaku, ale także witaminy C (18,2 mg czyli 23 % RWS , potasu oraz miedzi (0, 17 mg czyli 17% RWS).