Grzanki z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Grzanki z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.

Grzanki z kaparami - Krok 1

Krok 2

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj.

Grzanki z kaparami - Krok 2

Krok 3

Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru.

Grzanki z kaparami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę.

Grzanki z kaparami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z kaparamiGrzanki z kaparami

Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.