Grzanki z pomidorem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z pomidorem i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

null

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj drobniutko razem z cebulką, czosnkiem i wydrążonym miąższem awokado. Zmiksuj, dopraw do smaku.

Krok 2

Nałóż przygotowaną masę na kromki chleba tostowego, ułóż na natłuszczonej blaszce i zapiecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj grzanki z pomidorem i awokado posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej