Grzanki z pomidorem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z pomidorem i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

null

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj drobniutko razem z cebulką, czosnkiem i wydrążonym miąższem awokado. Zmiksuj, dopraw do smaku.

Krok 2

Nałóż przygotowaną masę na kromki chleba tostowego, ułóż na natłuszczonej blaszce i zapiecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj grzanki z pomidorem i awokado posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej