Proste kotleciki z jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste kotleciki z jajka

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
954 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

30 dekagramów

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.

Krok 3

Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.

Krok 2

Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej