Proste kotleciki z jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste kotleciki z jajka

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

954 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

30 dekagramów

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.

Krok 3

Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.

Krok 2

Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Paluszki rybne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej