
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.
Krok 3
Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.
Krok 2
Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej