Proste kotleciki z jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste kotleciki z jajka

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

954 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

30 dekagramów

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.

Krok 3

Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.

Krok 2

Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej