Proste kotleciki z jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste kotleciki z jajka

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
954 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

30 dekagramów

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.

Krok 3

Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.

Krok 2

Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

paulinkaa24

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste kotleciki z jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej