
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.
Krok 3
Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.
Krok 2
Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej