
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
7 jaj gotujemy na twardo. Siekamy pietruszkę.
Krok 3
Następnie formujemy kotleciki podobne do mielonych i obtaczamy w bułce. Smażymy na oleju. Danie jest szybkie i proste. dobre na obiad do ziemniaków i surówki.
Krok 2
Obrane jajka przecieramy na tartce do miseczki. Dodajemy 1 surowe jajko, pietruszkę i troszkę bułki tartej. Doprawiamy do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej