Gulasz drobiowy z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z brokułami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

30 dekagramów

1 sztuka

60 dekagramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z piersi kurczaka pokrój w wąskie paski. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, zarumień, oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez chwilę.

Krok 4

Wlej bulion, dodaj pokrojoną marchewkę oraz brokuły, duś 30 minut na małym ogniu.

Krok 5

Masło rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, ciągle mieszając lekko zrumień.

Krok 6

Dolej trochę wywaru z duszenia, połącz z gulaszem. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej