Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
60 dekagramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka pokrój w wąskie paski. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, zarumień, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj pokrojoną marchewkę oraz brokuły, duś 30 minut na małym ogniu.
Krok 5
Masło rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, ciągle mieszając lekko zrumień.
Krok 6
Dolej trochę wywaru z duszenia, połącz z gulaszem. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej