Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
60 dekagramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka pokrój w wąskie paski. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, zarumień, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj pokrojoną marchewkę oraz brokuły, duś 30 minut na małym ogniu.
Krok 5
Masło rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, ciągle mieszając lekko zrumień.
Krok 6
Dolej trochę wywaru z duszenia, połącz z gulaszem. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej