Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
60 dekagramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka pokrój w wąskie paski. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, zarumień, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj pokrojoną marchewkę oraz brokuły, duś 30 minut na małym ogniu.
Krok 5
Masło rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, ciągle mieszając lekko zrumień.
Krok 6
Dolej trochę wywaru z duszenia, połącz z gulaszem. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej