Gulasz drobiowy z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem bulionetki drobiowej Knorr .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy

Krok 2

Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy Przyprawa do mięs Knorr i pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu z gotowania udek ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu .

Krok 3

Dodajemy rozrobiony w wodzie sos do pieczeni Knorr .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej