Gulasz drobiowy z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem bulionetki drobiowej Knorr .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy

Krok 2

Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy Przyprawa do mięs Knorr i pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu z gotowania udek ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu .

Krok 3

Dodajemy rozrobiony w wodzie sos do pieczeni Knorr .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej