Gulasz po szanghajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po szanghajsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.

Krok 2

Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.

Krok 3

Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.

Krok 4

Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej