Gulasz po szanghajsku

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.

Krok 2

Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.

Krok 3

Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.

Krok 4

Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej