
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.
Krok 2
Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.
Krok 3
Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.
Krok 4
Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.
Krok 6
Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej