Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.
Krok 2
Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.
Krok 3
Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.
Krok 4
Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.
Krok 6
Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej