Gulasz po szanghajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po szanghajsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.

Krok 2

Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.

Krok 3

Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.

Krok 4

Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Śledzie z buraczkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej