
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.
Krok 2
Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.
Krok 3
Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.
Krok 4
Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.
Krok 6
Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej