
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.
Krok 2
Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.
Krok 3
Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.
Krok 4
Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.
Krok 6
Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej