Gwiazda Bollywood przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gwiazda Bollywood

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1.5 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z połówki limonki wykrój kilka plastrów pozostały owoc otrzyj ze skóry i wyciśnij z niego sok.

Gwiazda Bollywood - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe upraż na patelni na złoty kolor. Rant szklanek zanurz w soku z limonki a następnie w uprażonych wiórkach kokosa. Szklanki odstaw na bok.

Gwiazda Bollywood - Krok 2

Krok 3

W kielichu miksera umieść wszystkie składniki- jogurt, mango, obrany banan ,sok i skórkę z limonki , miód, przyprawy kurkumę i imbir oraz łyżkę oliwy, dodaj kostki lodu wszystko razem dokładnie zmiksuj.

Gwiazda Bollywood - Krok 3

Krok 4

Napój rozlej w szklanki i udekoruj plastrem limonki i miętą.

Gwiazda Bollywood - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gwiazda Bollywood - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gwiazda BollywoodGwiazda Bollywood

W gorące, upalne dni szukamy prostych i sprawdzonych rozwiązań w kuchni. Z pomocą przychodzą nam świeże i pełne smaku owoce i warzywa, które wykorzystać możemy np. do przygotowania smoothie. By poczuć wyjątkowy klimat tętniącego życiem Bombaju, sięgnijmy po oryginalny koktajl „Gwiazda Bollywood”, który przygotujemy na bazie jogurtu oraz słodkiego mango i banana. Orzeźwienie przyniesie dodatek limonki oraz mięty, a wyrazistości nadadzą mu charakterystyczne przyprawy – imbir oraz kurkuma.

Dla kogo?

„Gwiazda Bollywood” to koktajl dla każdego, kto szuka orzeźwienia w cieplejsze dni.

Na jaką okazję?

Idealna propozycja na letnie spotkanie w gronie znajomych. Świetnie sprawdzi się jako przekąska lub samodzielne danie.

Czy wiesz, że?

Tradycyjny indyjski koktajl, przygotowywany na bazie jogurtu i schłodzonej wody, nosi nazwę lassi. Jest on bardzo popularnym napojem, który serwuje się m.in. w tamtejszych restauracjach.

Dla urozmaicenia:

By konsystencja koktajlu była jeszcze bardziej kremowa, wystarczy dodatkowo uzupełnić ją o odrobinę mleka. Najlepszy smak uzyskamy natomiast, wybierając świeże i słodkie mango oraz dojrzałe banany.