
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce mango umyj dokładnie i osusz, rozkrój każdy na połówki lub w plastry.
Krok 2
Oprósz cukrem i ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz przez ok. 5 minut z obu stron, tak aby owoc nabrał ładnego rumianego koloru.
Krok 3
Przełóż na talerz i udekoruj każdą porcję cząstkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej