
Składniki
1.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i odcedź po godzinie.
Krok 2
Przełóż go do garnka, wlej mleko, wodę, dodaj cukier oraz sól. Gotuj przez 10 minut bez przykrycia, aby ryż wchłonął całą wodę.
Krok 3
Ryż zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.
Krok 4
Teraz ryż przełóż do miseczki i gotuj na parze jeszcze przez 15-20 minut, aby był miękki.
Krok 5
Mango obierz, pokrój na kawałki i podawaj na ostudzonym ryżu. Mango możesz zastąpić innymi owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej