
Składniki
1.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i odcedź po godzinie.
Krok 2
Przełóż go do garnka, wlej mleko, wodę, dodaj cukier oraz sól. Gotuj przez 10 minut bez przykrycia, aby ryż wchłonął całą wodę.
Krok 3
Ryż zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.
Krok 4
Teraz ryż przełóż do miseczki i gotuj na parze jeszcze przez 15-20 minut, aby był miękki.
Krok 5
Mango obierz, pokrój na kawałki i podawaj na ostudzonym ryżu. Mango możesz zastąpić innymi owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























