Ryż puddingowy z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż puddingowy z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej zimną wodą i odcedź po godzinie.

Krok 2

Przełóż go do garnka, wlej mleko, wodę, dodaj cukier oraz sól. Gotuj przez 10 minut bez przykrycia, aby ryż wchłonął całą wodę.

Krok 3

Ryż zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.

Krok 4

Teraz ryż przełóż do miseczki i gotuj na parze jeszcze przez 15-20 minut, aby był miękki.

Krok 5

Mango obierz, pokrój na kawałki i podawaj na ostudzonym ryżu. Mango możesz zastąpić innymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej