Ryż puddingowy z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż puddingowy z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej zimną wodą i odcedź po godzinie.

Krok 2

Przełóż go do garnka, wlej mleko, wodę, dodaj cukier oraz sól. Gotuj przez 10 minut bez przykrycia, aby ryż wchłonął całą wodę.

Krok 3

Ryż zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.

Krok 4

Teraz ryż przełóż do miseczki i gotuj na parze jeszcze przez 15-20 minut, aby był miękki.

Krok 5

Mango obierz, pokrój na kawałki i podawaj na ostudzonym ryżu. Mango możesz zastąpić innymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż puddingowy z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej