Gzika z ziemniakami na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gzika z ziemniakami na szybko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj ze śmietaną.

Krok 2

Cebulę bardzo drobno pokrój i wymieszaj z serem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Paprykę i ogórka pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Warzywami posyp ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gzika z ziemniakami na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybkie Bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej