Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
Cebulę bardzo drobno pokrój i wymieszaj z serem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Paprykę i ogórka pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Warzywami posyp ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej