
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
Cebulę bardzo drobno pokrój i wymieszaj z serem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Paprykę i ogórka pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Warzywami posyp ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej