Jabłecznik pyszny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 kilogram

2 opakowania

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować 2 budynie i odłożyć do wystudzenia.

Krok 2

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na stolnicy.

Krok 3

Zrobić kruche ciasto.

Krok 4

Podzielić na 2 części (schłodzić).

Krok 5

Jedną wyłożyć na blachę, posypać jabłkami (pokrojone drobniutko lub starte na tarce).

Krok 6

Na jabłka położyć zimny budyń.

Krok 7

Na budyń zetrzeć drugą część ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik pyszny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej