Jabłecznik z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij
Jabłecznik z budyniem

Składniki

8 sztuk

1 szklanka

1.5 opakowania

3 szklanki

1 szklanka

3 łyżeczki

9 łyżek

1 kilogram

2 opakowania

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę Kasia utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać po 1 jajku i dalej ucierać. Następnie na przemian dodawać wymieszane ze sobą obydwie mąki i proszek do pieczenia oraz olej.

Krok 2

Wszystko wyrobić dobrze robotem. Większą część tego ciasta wylewamy na blachę jako spód, na cieście układamy pokrojone w ósemki obrane ze skórki jabłka.

Krok 3

Na jabłka wylewamy ugotowany gorący budyń (śmietankowy lub waniliowy).

Krok 4

Dwa budynie gotujemy w 3 szklankach mleka.

Krok 5

Jeżeli budynie są bez cukru, to trzeba do nich dodać cukier. W dalszej kolejności na budyń kładziemy jako górę resztę ciasta.

Krok 6

Pieczemy ok. 50-60 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z galaretką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej