Jabłecznik z budyniem wiśniowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

60 dekagramów

1 szklanka

3 łyżeczki

5 sztuk

3 łyżki

3 opakowania

1 litr

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto ugnieść ciasto kruche, podzielić na dwie części. Rozwałkować jedną część i wyłożyć do blaszki 25x35, na to poukładać obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka.

Krok 2

Z tej ilości mleka ugotować 3 torebki budyniu, dosładzając do smaku i wylać na jabłka jeszcze gorący. Na to położyć drugą część ciasta rozwałkowaną jak poprzedni placek, wyłożyć na budyń.

Krok 3

Piec ok 60 min w temp 175 st. Po upieczeniu polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z budyniem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rainbow muffins
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej