JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

40 dekagramów

5 łyżek

0.6 szklanki

5 łyżek

5 łyżek

10 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd i pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce do jarzyn.

Krok 2

Chleb pokruszyć. Kasię utrzeć z cukrem, dodać chleb, mąkę i wymieszać. Wlać jogurt, mleko, esencję waniliową i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

Krok 3

Formę do pieczenia wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą. 2/3 ciasta przełożyć do formy i posypać jabłkami. Pozostałą część ciasta wymieszać z płatkami owsianymi i posypać nią jabłka jak kruszonką. Piec 40 min. w temp. 180 st.C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JABŁECZNIK Z CZERSTWEGO CHLEBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebab z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej