Jabłecznik z kokosem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

186

416 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

20 dekagramów

1.5 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, 5 żółtek i pół szklanki cukru utrzeć.

Krok 2

Następnie dodać 5 łyżek śmietany i dalej ucierać, potem dodać 2 szklanki mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i zamieszać.

Krok 3

Wyłożyć ciasto na posmarowaną blachę, dać starte jabłka i razem zapiec 15 minut.

Krok 4

Ubić białka z 1 szklanką cukru na sztywno, dodać kokos i wyłożyć na zapieczony placek z jabłkami.

Krok 5

Piec jeszcze pół godziny.

Krok 6

Ciasto piec w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również

przepisy.pl - Jabłecznik z kokosemJabłecznik z kokosem

Trzy składniki, które każdy lubi – kurczak, ziemniaki i kwaszony ogórek. Taki gulasz zasmakuje każdemu! Gulasz kojarzy nam się raczej z mięsem wołowym lub wieprzowym. Wypróbuj ten przepis i dodaj kurczaka, który świetnie smakuje z papryką i kwaszonym ogórkiem. Jeśli dodasz jeszcze odrobinę cebuli, która nada lekkiej ostrości całej potrawie, możesz być pewna, że nikt nie oprze się takiej kompozycji smaków. Przygotowanie gulaszu nie zajmie ci dużo czasu, bo zaledwie pół godziny. Cebulę i paprykę posiekaj i wrzuć na patelnię razem z pokrojonym kurczakiem. Ziemniaki w tym czasie ugotuj, ale niezbyt miękko. Potem dorzuć je na patelnię, zalej sosem i wszystkie składniki duś przez około kwadrans, aż zmiękną. Przed podaniem dodaj ogórka kwaszonego, który będzie lekko wybijał się przez inne składniki. Żeby nadać gulaszowi trochę świeżości, możesz przystroić danie natką pietruszki lub posypać koperkiem.