Jabłecznik z kokosem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

30 dekagramów

3 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

20 dekagramów

1 łyżka

10 łyżek

3 łyżki

1.2 kilograma

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać Kasię i dokładnie posiekać nożem. Wsypać cukier puder, wlać żółtka i 1/2 szklanki śmietany. Wyrobić kruche ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki.

Krok 2

Wiórki kokosowe wymieszać z 5 łyżkami cukru, pozostałą śmietaną, sokiem z cytryny oraz mąką ziemniaczaną.

Krok 3

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Posypać pozostałym cukrem i cynamonem. Wymieszać.

Krok 4

Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i włożyć do przygotowanej formy. Wyłożyć utarte jabłka i masę kokosową. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leśna szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również