JABŁECZNIK Z LUKREM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

545

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

25 dekagramów

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

70 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić, ostudzić i wlać do cukru.

Krok 2

Połączone składniki ucierać, dodając kolejno całe jaja.

Krok 3

Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ciasta, dokładnie mieszając.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką.

Krok 5

Połowę ciasta umieścić w formie.

Krok 6

Na cieście ułożyć obrane kawałki jabłek i przykryć je resztą ciasta.

Krok 7

Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 50-60 minut.

Krok 8

Zimne ciasto suto polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JABŁECZNIK Z LUKREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej