
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka pokrój na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne.
Krok 2
Kiełbasę nakłuj w kilku miejscach.
Krok 3
Pieprz rozgnieć i wymieszaj z oliwą. Posmaruj kiełbasę.
Krok 4
Nabij ją na patyczki na przemian z jabłkiem. Grilluj około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej