Jabłuszka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

114

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, budyń - zagnieść, wyrobić na masę, dodać alkohol.

Krok 2

Wygniatać, aby nie było klejące ( jeżeli będzie, dodać cukru pudru). Jest to wyrobienie masy na wyczucie (choć jak z miłości robione, to szybko dochodzi się do wprawy).

Krok 3

Każdy kolor osobno wygrabiać!!

Krok 4

Następnie z każdego koloru bierzemy troszeczkę, wyrobić kółeczko i formować na jabłuszko.

Krok 5

Wbić goździk lub migdały jako ogonek. I smakołyk gotowy...

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłuszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej