Jagodowa szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

3 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżki

nadzienie:

0.5 litra

1 szklanka

10 dekagramów

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię siekamy na stolnicy razem z mąką.

Krok 2

Dodajemy resztę składników.

Krok 3

Zarabiamy ciasto i dzielimy je na 2 części.

Krok 4

Jedną z nich przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, a drugą część schładzamy w lodówce.

Krok 5

Jagody myjemy, osączamy i surowe wykładamy na ciasto.

Krok 6

Na owoce wylewamy pianę ubitą z cukrem i kokosem.

Krok 7

Na pianę ścieramy na tarce ciasto z lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto ucierane z jagodami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej